Senatul a aprobat, miercuri, Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activitatii de curierat a materialelor clasificate, din care insa a eliminat din prevederile potrivit carora "activitatea Serviciului pentru Protectie si Paza constituie secret de stat", iar de serviciile SPP ar fi urmat sa beneficieze si presedintii de partide parlamentare, informeaza Agerpres.

In proiectul de lege initiat de Guvern se stipula completarea articolului 14 cu un nou alineat - 5, potrivit caruia "Serviciul de Protectie si Paza poate asigura protectie si presedintilor de partide parlamentare, stabiliti potrivit alin. 2", insa senatorii juristi si membrii Comisiei pentru aparare au eliminat, prin amendament, aceasta prevedere.

In comisiile de specialitate a fost eliminata si propunerea de modificare a articolului 31, alin. 1, in sensul ca "activitatea SPP constituie secret de stat", raportul comun al comisiilor fiind aprobat in plen.

De asemenea, prin proiectul de lege adoptat de Senat se abroga alin. 3 al articolului 14, potrivit caruia 'SPP poate suplimenta, in limita efectivelor aprobate, fortele si mijloacele destinate prin lege protectiei demnitarilor straini, pe timpul sederii lor in Romania, la cererea acestora, contra cost".

Totodata, este modificat si alin. 4 al articolului 14, in sensul ca "SPP poate, cu aprobarea CSAT, asigura protectie unor demnitari si fosti demnitari, altii decat cei prevazuti la alin. 2, precum si altor persoane, la cererea acestora".

Legea are un caracter ordinar, iar Senatul a adoptat-o, in calitate de prima Camera sesizata, cu 96 de voturi "pentru" si o abtinere.