Parchetul General a inceput urmarirea penala impotriva deputatului PRM Aurel Ioan Rus, acuzat ca si-ar fi folosit calitatea de demnitar pentru a ajuta o persoana sa treaca fraudulos granita.

Potrivit comunicatului DIICOT invinuirea se refera la infractiunile de "racolare, indrumare sau calauzire a uneia sau mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei, precum si organizarea acestor activitati, tentativa de fals privind identitatrea, asociere in vederea savirsirii de infractiuni".

Deputatul spune ca dosarul este o razbunare a procurorului Ioan Lumpedean, care instrumenteaza cazul.

Mai exact, in anul 2004, Aurel Ioan Rus si-a folosit calitatea de demnitar pentru a transporta peste frontiera o persoana despre care avea cunostinta ca are interdictie de a iesi din tara, facindu-i rost de documente de identitate false si ajutindu-l sa treaca granita. Respectiva persoana este deja condamnata la 8 luni de inchisoare.

Parchetul a mai declansat urmarirea penala si impotriva fiului deputatului PRM, Sergiu Ioan Rus, a lui Forrai Francisc si Lucaciu Mircea Andrei.

Intrebat de HotNews daca stia despre acuzele care i se aduc si de declansarea urmaririi penale, Ioan Aurel Rus a declarat ca totul este o razbunare a procurorului care instrumenteaza dosarul. " E o problema personala pe care procurorul Ioan Lumpedean o are cu mine. Pe 15 martie 2007 mi s-au furat din masina, in Cluj, sapte declaratii in original dintre care doua il vizau pe procuror ,facind referire la legaturi sexuale cu un mafiot bistritean. Daca individul nu avea o razbunare personala, dadea NUP. L-as ruga sa verifice declaratia persoanei in cauza, cel scos din tara, care spune ca nici nu ma cunoaste".

Deputatul PRM, Ioan Rus Aurel, a absolvit în 2000 Academia de Teologie (la 42 de ani), iar în prezent este doctorand.