Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca decizia de a retrage propunerea Cristinei Guseth la functia de ministru al Justitiei a fost una luata impreuna, dupa o discutie cu aceasta.

"Am avut o discutie cu dansa si de comun acord am luat aceasta decizie", a spus Ciolos, dupa ce cabinetul sau a primit votul de investitura din partea Parlamentului.

Intrebat in legatura cu programul de guvernare si schimbarile de ultim moment privind unii ministri propusi si daca "a inceput cu stangul" in aceasta privinta, Ciolos a raspuns: "Eu cred ca daca nu as fi facut ce am facut ati fi putut spune ca am inceput cu stangul".

"Eu sunt un om deschis, clar, transparent, nu am de ascuns lucruri atunci cand am de luat anumite decizii si am considerat ca este important ca acest guvern sa plece de la inceput cu o legitimitate clara, asa ca, atunci cand am considerat ca trebuie sa iau anumite decizii, le-am luat", a mai spus acesta.

Dacian Ciolos a respins totodata ideea ca ar fi fost convins de altcineva sa o retraga pe Cristina Guseth. "Intotdeauna am luat decizii singur in aceste zile (...) singur mi-am asumat acest guvern, de acum inainte vom fi o echipa", a spus el.

"Dna Cristina Guseth, eu am incredere in dansa, o cunosc, pentru ca altfel nu as fi propus-o, dar, probabil din cauza emotiilor, a unor tensiuni din sala, observatia mea a fost ca nu a convins, dincolo de calitatile si competentele pe care stiu ca le are. E foarte important ca ministrul Justitiei sa aiba increderea partenerilor cu care lucreaza, inclusiv a Parlamentului", a aratat Ciolos.

Amintim ca Dacian Ciolos a anuntat luni noapte ca a decis sa retraga propunerea Cristinei Guseth la portofoliul Justitiei, "pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei". Marti dimineata, Ciolos a inaintat Parlamentului o noua propunere, pe Raluca Pruna.

Luni, Cristina Guseth primise aviz favorabil din partea Comisiilor juridice reunite ale celor doua camere, in ciuda unor momente pe alocuri umilitoare in timpul audierilor, cand ministrul propus a admis ca s-a "blocat". Audierile au durat doua ore si au avut parte inclusiv de un moment in care senatorul Serban Nicolae i-a spus acesteia ca "are sansa" sa se retraga. La final, Guseth a catalogat audierile drept "o experienta dura".