Cine este Patriciu Achimas-Cadariu, propus ministru al Sanatatii in locul lui Andrei Baciu, retras dupa controversele aparute in spatiul public
Patriciu Achimas-Cadariu este directorul Institutului Oncologic "Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca, din februarie 2012. El are 39 de ani si lucreaza din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologica si chirurgie oncologica. El i-a succedat in functia de director al Institutului Oncologic lui Alexandru Irimie, care a fost ales rector al UMF Cluj-Napoca.
De asemenea, el este conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologica.
Propunerea initiala a lui Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Sanatatii a fost Andrei Baciu, in varsta de 29 de ani.
Dupa anuntul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sanatatii, pe Facebook au inceput sa circule fotografii in care Andrei Baciu aparea in lenjerie intima, ca model.
De asemenea, medici si manageri de spitale s-au declarat contrariati la aflarea vestii ca Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sanatatii, motivand ca acesta nu are nici pregatirea si nici experienta necesare pentru a conduce o institutie publica de dimensiunea si cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupa de intreg sistemul sanitar.
"In urma controverselor aparute in spatiul public, primul ministru desemnat a decis sa nu il mai includa pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de ministri care va fi trimisa la Parlament in aceasta seara (duminica seara -n.red.)", declarasera surse oficiale citate de Mediafax.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
BINE ca au ei :)
Oare ce se faceau daca neexperimentatul le taia macaroana furtisagului?
IATA SISTEMUL! :)
Marele politician - neintrecutul Alinuca trebue sa ceara si avizul favorabil al lui Felix - 'puscariasul securist', cel care a conceput planul USL, in 20012, plan trainic, care mai dureaza si va mai dura mult timp. Garantia succesului planului USL este data de prezenta PSD la carma, in prim plan sau din culise (ca sustinator al PNL, care ar ajunge eventual la guvernare, asa cum PSD a sustinut si guvernul Tariceanu, in 2008, indicandu-i pas-cu-pas ce trebue sa faca, pentru a fi respectata intocmai politica de stanga).
Chiar daca Ponta si Dragnea vor fi declarati vinovati, definitiv si irevocabil, puterea imensa a acestui partid mamut - PSD -, cu cei sasesutedemii de mambri, va scoate la vedere noi sefi, astfel incat
sa-i fie asigurata prezenta la butoanele locale, pe tot intinsul tarii.
'USL traieste' nu este numai un simplu slogan, este o reaitate. PSD va dicta ce are de facut guvernul asa zis 'de tehnocrati', incropit in mare graba, de Ciolos.
PSD il va conduce cu ajutorul majoritatii din parlament. Gabi Oprea nu va ierta PNL pentru atmosfera pe care i-a organizat-o in strada, dupa accidentul in care a murit politistul motociclist. Va vota, impreuna cu PSD, hotararile parlamentului, ii vor dicta, lui Ciolos, drumul de urmat.
Puterea imensa din teritoriu va dicta politica parlamentului, niciunul dintre primari, consilieri, etc. nu va accepta sa piarda puterea, va dori sa ramana si dupa 2016.
Guvernul de tehnocrati este 'o iluzie', 'un castel cu fundatie de nisip', nu poate rezista presiunii imense la care il va supune PSD.
Singura solutie solida, trainica, este cea democratica : 'alegeri la termen sau alegeri anticipate'.
PSD spune si va continua sa spuna : niste neica-nimeni au indepartat un vuvern in timpul caruia tara are cea
Majoritatea nu se lasa pacalita cu 'cioara de pe gard', facuta din vorbe fara acoperire, nu din fapte.
Si strainatatea este uimita vazand cum o tara da cu piciorul la echilibrul in care se afla, nemultumita tocmai de evolutia ei pozitiva. Uimitor!
Intr-un an, nou numitii (tehnocratii) de abia vor invata coridoarele ministerelor, nu vor apuca sa isi cunoasca colaboratorii, vor fi priviti cu suspiciune.
. face cumva operatii?
. fabrica cumva vaccinuri?
. consulta pacienti?
. scrie retete?
NU si NU:
. face bugete
.urmareste cheltuielile
.defineste proceduri de dotare si achizitie
face politici de sanatate PUBLICA
vi se pare ca ministrul trebuie sa fie medic?
Daca e internist o sa-l injure chirurgii, daca e chirurg osa-l blesteme oftalmologii s.a.m.d
Nu e vorba nici de varsta lui, nici de cochetarie, ci de competenta pura si experienta. Daca tot ce are "sistemul" pentru reinnoire e asa ceva, e aproape la fel de trist ca si inainte. Iar eu unul refuz sa cred ca nu exista exponenti mai buni pentru asa ceva - ministrul unui ditamai minister si sistem...