S-a confirmat oficial ca Andrei Baciu nu mai este propunerea lui Dacian Ciolos pentru Ministerul Sanatatii, el fiind inlocuit cu Patriciu Achimas Cadariu.

Andrei Baciu, fosta propunere a lui Ciolos pentru Ministerul SanatatiiFoto:

"Nominalizarea pentru Ministerul Sanatatii trimisa Parlamentului in aceasta seara de catre domnul prim-ministru desemnat Dacian Ciolos este domnul conferentiar universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj Napoca".

Numele lui Achimas-Cadariu a aparut in presa locala in contextul unei investigatii DNA la Institutul Oncologic Cluj, unde acesta e manager.

La acel moment, procurorii cautau dovezi despre legaturi ilegale intre medici care aveau cabinete oncologice si firme de medicamente.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a decis sa nu il mai includa in Cabinetul sau pe Andrei Baciu, pe care il propusese pentru postul de ministru al Sanatatii, decizia fiind luata in urma controverselor aparute in spatiul public dupa nominalizarea acestuia, au declarat anterior, pentru Mediafax, surse oficiale.

Potrivit unor surse Hotnews, printre inlocuitori erau vehiculati Patriciu Achimas Cadariu si Marcel Tantau.

Dupa anuntul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sanatatii, pe Facebook au inceput sa circule fotografii in care Andrei Baciu aparea in lenjerie intima, ca model.