Cristina Guseth, ministrul Justitiei in guvernul Ciolos, este din 1998 directorul fundatiei Freedom House Romania, unul dintre ONG-urile cu mare credibilitate in zona de integritate si politici anti-coruptie.

Cristina GusethFoto: Facebook.com

A initiat si coordonat programe de pregatire pentru jurnalisti si manageri de presa si a coordonat programul scolii BBC in Romania. Freedom House Romania organizeaza concursul "Tanarul Jurnalist al Anului", prin care sustine jurnalismul de investigatie, potrivit prezentarii de pe site-ul organizatiei. Intre 2005-2007, Guseth a coordonat relatiile media ale Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.

Ea a absolvit in 1983 Facultatea de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnica Bucuresti. Dupa Revolutie a absolvit cursuri de comunicare la Emerson College (Atena).

In madantul sau, Cristina Guseth va avea de luat una dintre cele mai grele decizii, cu impact urias asupra luptei anti-coruptie: ca ministru al Justitiei va face nominalizarile pentru sefia DNA si a Parchetului General in primavara anului 2016, cand expira mandatele Laurei Codruta Kovesi (DNA) si Tiberiu Nitu (Parchetul General). Nominalizarile viitorilor sefi de parchete vor merge la CSM pentru aviz consultativ, iar numirile sunt facute de presedintele Klaus Iohannis.