Premierul desemnat Dacian Ciolos ar putea anunta duminica lista ministrilor care vor face parte din noul Guvern. Ciolos a declarat, pentru Mediafax, ca, cel mai probabil duminica dupa-amiaza, va anunta componenta noului Cabinet. Ciolos a adaugat ca actuala situatie politica din Romania si implicit formarea si programul noului guvern au fost subiectele discutiilor de sambata cu presedintii CE si ai Consiliului European.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul desemnat s-a intalnit sambata cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, in timpul unei escale pe care inaltii oficiali europeni au facut-o la Bucuresti: "A fost, in primul rand, o intalnire amicala, pentru ca au fost cei doi presedinti pe care ii cunosc de mai de mult, dar am profitat si am discutat si despre situatia politica din Romania, despre constituirea noului guvern si mai ales despre programul de guvernare, in contextul in care, in perioada urmatoare, o sa avem unele negocieri cu Comisia Europeana si legate de buget, si am avut deja o prima discutie cu presedintele Juncker pe acest subiect", a declarat Dacian Ciolos.

Intrebat daca Juncker si Tusk au facut o escala anume pentru aceasta intrevedere, in drum spre summit-ul G20 din Turcia, Ciolos a spus ca a fost anuntat vineri de prezenta liderilor europeni: "Eu am fost anuntat ieri (vineri - n.r.) ca, in drum spre Antalya, vor face o escala si sigur ca m-am bucurat sa pot sa am aceasta discutie direct cu dansii, inainte de o eventuala deplasare a mea la Bruxelles", a precizat premierul desemnat.

Copresedintele PNL Bucuresti Teodor Atanasiu declara sambata ca liderii liberali vor avea duminica o intalnire cu premierul desemnat, Dacian Ciolos, care isi va prezenta echipa de guvernare. "Domnul Ciolos are o intalnire cu toate partidele parlamentare pentru a-si prezenta echipa, am inteles ca in ziua de maine. Si PNL are o intalnire maine cu domnul Ciolos", a afirmat Atanasiu, sambata, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Duminica, Partidul Social Democrat va face bilantul guvernarii Ponta, care va fi prezentat dupa sedinta Comitetului Executiv National al formatiunii. CExN al PSD se va reuni duminica, de la ora 14:00, la Camera Deputatilor.