Presedintele Basescu i-a salutat, joi, pe membrii Curtii Constitutionale pentru ca l-au ajutat in "a pune bariera" acelor membri ai Guvernului si Parlamentului care "adopta acte normative pentru a servi interese de moment".

"In calitate de presedinte, am fost nevoit sa apelez de multe ori la judecata acestui organism si ii salut pe cei care chiar daca nu au fost intotdeauna de acord cu punctele mele de vedere, au fost de un real ajutor pentru a pune bariera acelora care, din postura de membri ai Guvernului si Parlamentului initiaza si adopta acte normative pentru a servi interese de moment fara a tine cont de legea fundamentala si de interesul public", a spus seful statului, la un simpozion ce marcheaza 15 ani de la infiintarea Curtii Constitutionale.

Presedintele Basescu a amintit, in discursul sau, despre importanta CCR ca garant suprem al democratiei, precizand ca sustine "cu tarie" intangibilitatea judecatorilor Curtii.

Presedintele a reamintit ca si-a propus ca sef al statului reconstruirea increderii in institutiile statului si a salutat rolul Curtii in raport cu cei "care se ascund in spatele raspunderii colective".