Social-democratul Petre Emanoil Neagu a fost ales vineri in unanimitate in functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Buzau, ramasa vacanta in urma demisiei liberalului Cristinel Bigiu, cercetat in trei dosare de coruptie, transmite Agerpres.

Cei opt consilieri PNL au absentat de la sedinta.

Fost vicepresedinte al CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu a intrunit 22 de voturi din tot atatea valabil exprimate, fiind sustinut de consilierii PSD, ALDE, UNPR si de un consilier independent.

'Este o perioada scurta, dar intensa in evenimente, intram intr-o perioada electorala, dar avem foarte multe proiecte in derulare. Sa lasam la o parte vendetta si sa nu transformam activitatea Consiliului Judetean in actiuni electorale', a declarat noul presedinte al CJ Buzau.

Petre Emanoil Neagu are 56 de ani si este absolvent al Facultatii de finante-banci din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi.

Cristinel Bigiu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, judecat in trei dosare de coruptie, si-a dat, miercuri, demisiadin functia de presedinte al CJ Buzau sustinand ca face acest gest "la presiunea strazii care doreste schimbarea clasei politice".