Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat joi, la finalul unei intalniri cu liderul PSRO Mircea Geoana, ca va prezenta la sfarsitul saptamanii componenta Cabinetului pe care il propune, mentionand totodata ca va avea sambata o noua serie de discutii cu partidele politice, informeaza Mediafax. Ulterior, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Ciolos a precizat ca lucreaza la o echipa de ministri "solida".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Va multumesc tuturor pentru sutele de mesaje si pentru sustinere. Zilele acestea am avut discutii consultative cu partidele politice. Lucrez la o echipa solida, iar procesul de selectie a ministrilor este in plina desfasurare. La sfarsitul acestei saptamani intentionez sa prezint lista ministrilor, in vederea audierilor in comisiile parlamentare" a scris Ciolos pe pagina sa, la finalul unei zile in care a avut consultari cu PSRO si PMP.

Intrebat, la plecarea de la sediul PSRO, cand va prezenta lista de ministri, premierul desemnat a precizat ca ar urma sa faca publice aceste nume la sfarsitul saptamanii.

Premierul desemnat a inceput miercuri o prima serie de discutii cu liderii partidelor politice - PNL, UNPR, ALDE, UDMR, PSD. Joi, dupa intalnirea cu PSRO, Dacian Ciolos a mers la sediul Miscarii Populare, unde se afla si liderul acestei formatiuni, Traian Basescu. Intrebat de presa cu privire la aceste discutii, Ciolos a spus ca si-a propus sa aiba consultari cu toate partidele care au reprezentanti in Parlament.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat miercuri ca Ciolos ar putea prezenta lunea viitoare Parlamentului echipa si programul de guvernare, iar investirea ar putea avea lor marti seara.

"Probabil ca, la acest moment, nici echipa de guvernare nu este conturata si nici programul. Din ce stiu, din ce am discutat cu presedintele Iohannis, premierul urmeaza, luni, sa prezinte in Parlament programul si echipa ministeriala, urmand ca luni si marti sa fie audierile si marti spre seara sa urmeze votul de investitura", a precizat Tariceanu, miercuri, la Senat, potrivit Agerpres.