Presedintele organizatiei municipale a PSD Giurgiu, primarul Nicolae Barbu, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca a constatat o inraire in randul populatiei si un curent negativ care se transmite. In declaratia sa, Barbu afirma ca se refera "nu la oameni maturi" ci la persoane carora "o sa li se para normal daca au iesit in strada si au injurat si a cazut un guvern, o sa li se para normal daca au iesit in strada si au dat cu pietre", amintind chiar de evenimentele din 1990.

"In acest moment e o inraire noi nu discutam de oameni care sunt maturi, care sunt intelepti, noi discutam de un segment al populatiei, acel segment care daca maine ii spui sa iasa in strada, ies o suta cum au iesit la Giurgiu, acelor o suta daca poimaine le spui sa ia o piatra si sa sparga geamul, vor lua o piatra si vor sparge geamul pentru ca asa este un curent transmis si meritul si rolul dumneavoastra (al presei - n.r.) este sa oprim acest curent negativ care se transmite. O inraire odata plecata, nu o mai poti opri. O sa li se para normal daca au iesit in strada si au injurat si a cazut un guvern, o sa li se para normal daca au iesit in strada si au dat cu pietre. Sa ne aducem aminte ce a fost in '90 cand se multumea unora veniti sa faca ordine in Bucuresti, dar atunci eram la inceputurile democratiei, aveam circumstante atenuante", a afirmat Barbu, potrivit Agerpres.

El a adaugat faptul ca a organizat o intalnire cu membrii de partid din cadrul filialei municipale a PSD Giurgiu si le-a transmis sa faca o campanie pozitiva.

"Noi am avut o intalnire de partid si am transmis tuturor membrilor ca nu accept la nivelul organizatiei municipale Giurgiu campanie negativa, nu accept sa venim atunci cand va incepe campania electorala si sa injuram, sa spunem ce a facut celalalt urat, daca ei vor face treaba asta, este treaba lor, ii va judeca electoratul, dar lumea este satula de cearta, de scandal, oamenii isi doresc liniste", a spus Barbu.