Cristinel Bigiu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, judecat in trei dosare de coruptie, si-a dat, miercuri, demisia din functia de presedinte al CJ Buzau sustinand ca face acest gest "la presiunea strazii care doreste schimbarea clasei politice", informeaza Agerpres.

Cristinel BigiuFoto: Agerpres

Fostul presedinte al CJ a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca se considera nevinovat, 'cel putin in dosarul de la Tribunalul Calarasi" pentru care a fost retinut si ca doreste sa revina in afaceri.

"Ma consider nevinovat in dosarul pentru care am fost retinut, sper sa dovedesc in instanta acest lucru, in momentul acesta am incheiat cu viata politica si ma reintorc in mediu privat", a declarat Bigiu.

El a sustinut ca si alti colegi din PNL, unde a activat timp de 17 ani, ar trebui sa faca un gest similar.

"Daca vorbim de moralitate si ei ar trebui sa-si dea demisia, am facut aceste lucruri alaturi de ei si ei cunosc cel mai bine problemele de campanie electorala", a mai spus Bigiu.

Cristinel Bigiu a fost retinut pe 8 decembrie 2014 dupa ce a fost prins in flagrant luand mita suma de 70 000 de lei pentru atribuirea unui contract, fiind trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata, conflict de interese in forma continuata si tentativa de spalare a banilor fiind plasat sub control judiciar, ulterior fiind judecat in alte doua dosare de coruptie.