Premierul desemnat, Dacian Ciolos, s-a intalnit miercuri dimineata cu copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Dupa intalnire, Alina Gorghiu a declarat ca in discutii a existat "o premisa foarte clara, ministrii vor fi oameni care nu au carnet de partid, vor fi specialisti".

Dacian CiolosFoto: Agerpres
  • Dacian Ciolos se va intalni la 16.30 cu Calin Popescu Tariceanu, la 18.30 cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor si la 19.30 cu liderul PSD, Liviu Dragnea, la sediul PSD.

Intrebati despre eventuale propuneri pentru viitorul cabinet, Gorghiu a spus ca nu s-a discutat deloc despre nume, Vasile Blaga adaugand ca "sambata sau duminica vom discuta si cu lista de ministri in fata¬.

In acest moment abia demareaza discutiile despre formarea cabinetului, a spus Gorghiu, apreciind ca Dacian Ciolos "se va descurca foarte bine, cu atentie la selectia ministrilor, secretarilor de stat, proiectelor cu care va veni in fata Parlamentului".

"Cred ca este normal ca un prim-ministru desemnat sa discute cu liderii partidelor parlamentare, este absolut firesc sa se discute", a comentat, la Parlament, vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu.

Liderul liberal a admis ca este posibil sa se discute si nume de persoane pentru viitorul Guvern, si a apreciat ca "probabil premierul desemnat incearca sa caute nucleul pe care se poate baza, de actiuni, de propuneri si de oameni".

Nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru functia de premier corespunde criteriilor de profesionalism si intergritate impuse de societatea romaneasca, arata Partidul National Liberal intr-un comunicat de presa.

Liberalii spun ca asteapta cu interes echipa guvernamentala cu care se va prezenta premierul desemnat in fata Parlamentului, apreciind ca misiunea de a convinge majoritatea parlamentara sa sustine un guvern de tehnocrati nu este una usoara.

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marti pe Dacian Ciolos sa formeze un nou guvern, dupa demisia lui Victor Ponta in urma cu aproape o saptamana.

Iohannis a aratat ca, in opinia sa, solutia la actuala problema a guvernarii si a situatiei clasei politice este un premier independent sau tehnocrat, o persoana curata, care sa nu fi fost implicata in niciun fel de scandaluri, integra, care a dovedit practic ca stie sa gestioneze sisteme si situatii complicate.