Nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru functia de premier corespunde criteriilor de profesionalism si intergritate impuse de societatea romaneasca, arata Partidul National Liberal intr-un comunicat de presa. Liberalii arata ca asteapta cu interes echipa guvernamentala cu care se va prezenta premierul desemnat in fata Parlamentului, apreciind ca misiunea de a convinge majoritatea parlamentara sa sustine un guvern de tehnocrati nu este una usoara.

"Avem convingerea ca atat noua echipa guvernamentala, cat si programul de guvernare, vor fi creionate pentru binele public. Vom sustine acest Cabinet atat timp cat va face bine pentru Romania", declara PNL, adaugand ca liberalii au o serie de prioritati de guvernare pe care doreasc sa le agreeze cu noul cabinet.

"PNL nu a exclus asumarea guvernarii si responsabilitatea formarii unui guvern politic, insa am inteles ratiunea si necesitatea instalarii unui Guvern tehnocrat in acest moment de criza politica si am trecut peste varianta avansata initial privind organizarea de alegeri anticipate", se mai arata in comunicat.

Citeste si: