Uniunea Crestin Democrata din Romania si-a ales conducerea in cadrul primei Adunari Generale, organizate la Cluj Napoca pe 7 noiembrie, informeaza un comunicat al formatiunii.

Presedintele UCDR este Valentin Licxandru, in varsta de 43 de ani, absolvent al Facultatii de Stiinte Socio-Umane, profilul Filosofie (2009-2011), Universitatea Pitesti si al Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti, profilul Teologie (2000-2005).

In cadrul Adunarii Generale, Valentin Licxandru a declarat ca are ca obiective " intrarea UCDR in alegerile din 2016 la alegerile locale si cele generale, prin candidati proprii" precum si " schimbarea in profunzime a perceptiei mediului crestin autohton, indiferent de coloratura confesionala cu privire la politica, astfel incat in urmatorii ani sa infuzam societatea romaneasca cu valorile perene ale crestin-democratiei".

Pe postul de secretar general al partidului a fost ales Adrian Petrice, doctor in stiinte politice in cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

"Imi doresc un partid crestin democrat, care sa fie pragmatic si sa ofere un context in care oamenii sa invete sa se fereasca de orice forma de totalitarism ideologic. Nu confundam religia cu politica, dar vrem sa promovam in spatiul public valorile bazate pe etica si morala crestina, pentru ca societatea sa beneficieze de legi drepte, care sa se aplice la fel pentru toti", a declarat Adrian Petrice.