Gabriel Oprea este asteptat luni in plenul Camerei Deputatilor, la "Ora Guvernului", pentru a prezenta responsabilitatea Executivului in ceea ce priveste respectarea Codului rutier si utilizarea Politiei Rutiere la insotirea demnitarilor. Aceasta tema a fost propusa de liberali imediat dupa accidentul in care a murit politistul Bogdan Gigina, in timp ce deschidea calea pe motocicleta coloanei oficiale a lui Oprea, insa a fost amanata pe fondul tragediei din clubul Colectiv.

De altfel, cel care trebuia sa prezinte acest subiect era premierul, insa saptamana trecuta s-a luat decizia amanarii, astfel ca cel care va veni va fi Oprea, ministrul interimar de Interne, dupa ce Victor Ponta a demisionat.

Liberalii au depus si o motiune simpla, la Senat, pe aceeasi tema, care ar trebui discutata tot in aceasta saptamana. Si la aceasta dezbatere ar trebui sa fie prezent Oprea, care este si senator, insa nu este clar ce se va intampla cu aceasta, avand in vedere ca Oprea este ministru demisionar iar in motiune se cere demisia acestuia.