Cosmin Mirisan, initiatorul a ceea ce a devenit rapid fostul Partid Colectiv, este un tanar de 28 de ani, care a reusit pana la aceasta varsta sa treaca prin doua partide politice romanesti. Fost presedinte al organizatiei de tineret a Partidului Conservator din judetul Timis si, pentru o perioada, membru al PNL, Mirisan a hotarat ca nu se incadreaza in cele doua partide politice, asa ca a pus baza unei noi formatiuni. "Partidul Colectiv reprezinta reactia oamenilor la umilintele si coruptia din ultimii 26 de ani din Romania, acest nume l-au ales oamenii si este de inteles de ce", a sustinut Mirisan, citat de Mediafax.

Fostul lider al Partidului Colectiv mentiona ca: "Da, va fi un partid in adevaratul sens al cuvantului, dar in primul rand trebuie sa ne organizam. In momentul de fata, toti cei care au creat pagini si grupuri pe aceasta tema si mai ales cu aceasta denumire, lucram impreuna pentru a fuziona toate paginile din mediul online, tinand cont ca toate aceste pagini au impreuna peste 10.000 de like-uri se va forma o baza solida". Mirisan dorea ca toate paginile de pe Facebook care aveau ca tema un nou partid politic creat pe baza protestelor #colectiv sa fuzioneze, insa propriul sau partid a fost inghitit de catre Partidul National Colectiv.
Pe grupul de pe Facebook al Partidului Colectiv se anunta faptul ca vor avea loc toate demersurile pentru ca acesta sa fie inregistrat ca partid politic. In acest sens, sunt propuse doua cai de actiune, fie inglobarea unui partid deja inregistrat, astfel se va capata un statut juridic intr-un timp mai scurt, fie infiintarea de la zero. De asemenea, Partidul Colectiv isi va finaliza actul constitutiv intr-o saptamana, iar in doua saptamani isi va gasi un sediu, asa cum se anunta pe grupul de Facebook.
daca un "tanar" este infractor, inseamna ca toti suntem? daca altul este oportunist politic, toti suntem la fel?
La noi e ca in Republica Chineza. Au creat chinezii un Dalai Lama comunist ca sa pacaleasca masele.
Pufosilor.
sau adresele lor de acasa
oricum, voi fi la mieeitinguri, voi fi cel cu bata de beisbol
UNIȚI ȘI ÎMPREUNĂ, VOM FACE ROMÂNIA BUNĂ !!!
NOI, CU NOI !!!
GUVERNELOR LOCALE
1) Membrii guvernelor locale trebuie să fie aleşi direct de către cetăţeni din rândul unor persoane care nu sunt membrii de partid (ex. prefectul, preşedintele tribunalului, inspectorul şef al poliţiei judeţene, directorul serviciului de taxe şi impozite, inspectorul şcolar şef, directorul direcţiei sanitare etc.)
2) Membrii guvernelor locale răspund direct faţă de cetăţenii care i-au ales şi prezintă la sfârşitul fiecărui an un raport de activitate ce trebuie aprobat de cetăţeni; în caz contrar îşi pierd funcţia (schimbarea din funcţie nu atrage pierderea calităţii avute anterior, de magistrat, de poliţist, de profesor etc).
3) Membrii guvernelor locale nu mai au nicio obligaţie faţă de conducătorii politici (miniştrii) pentru că nu se suboronează lor, ci cetăţenilor;
4) Membrii guvernelor locale sunt mai greu de corupt pentru că nu mai sunt obligaţi să încheie contracte cu persoanele impuse de partide (lideri);
5) Consiliile judeţene îşi vor menţine numai puterea legislativă (aprobarea bugetului, a planului de dezvoltare economico-socială, a taxelor şi impozitelor locale etc.) fără a putea interveni în activitatea guvernelor locale.
6) Guvernele locale vor avea libertatea de a stabili instrumentele, mijloacele, resursele, forţa umană, etc. necesare satisfacerii intereselor cetăţenilor;
7) Autorităţile centrale ale administraţiei publice vor avea numai dreptul de control tehnico-juridic;
Organizarea şi funcţionarea guvernelor locale se va stabili printr-o lege specială. Dacă parlamentul nu este de acord cu modificarea Constituţiei în acest sens, există posibilitatea organizării unui
REFERENDUM.
Conf. univ. dr. Anton P.Parlagi