Traian Basescu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca presedintele Klaus Iohannis sacrifica stabilitatea guvernamentala pentru imagine, in conditiile in care stie deja numele premierului pe care vrea sa-l desemneze, acesta fiind Dacian Ciolos. "In afara desemnarii imediate a premierului, teatrul consultarilor prelungite este o mizerie provinciala care nu se ridica la nivelul celui mai important om in stat", spune fostul presedinte.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Mesajul postat vineri seara de Traian Basescu pe pagina sa de Facebook:

"Este doar o parere.

Uneori, un presedinte poate lucra si la imaginea lui.

Dar, daca pentru imagine sacrifici stabilitatea guvernamentala, cu siguranta este un cost prea mare pentru tara, mai ales cind stii numele premierului Ciolos pe care vrei sa-l desemnezi.

In afara desemnarii imediate a premierului, teatrul consultarilor prelungite este o mizerie provinciala care nu se ridica la nivelul celui mai important om in stat".

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri ca va convoca o noua runda de consultari la inceputul saptamanii viitoare, precizand ca este posibil ca la sfarsitul saptamanii viitoare sa vina deja cu o concluzie pe care sa o poata prezenta public, noteaza Agerpres. Seful statului a apreciat ca o singura runda de consultari nu este suficienta, fiind vorba de o situatie speciala.

"Toata lumea a inteles ca e vorba de mai mult decat o schimbare de guvern, ca electoratul si piata sau strada asteapta schimbari in abordarea politica, asteapta mai multa curatenie, mai multa seriozitate, mai multe solutii, mai multa transparenta in politica. Aceste lucruri au fost bine intelese si m-am bucurat. Am constatat (...) ca nu a venit nimeni cu o propunere de prim ministru. E o noutate in politica romaneasca. N-a venit nimeni cu idei fixe, toti au venit cu multa deschidere, toti au venit cu deschidere spre solutii care sunt si asteptate si dorite", a afirmat Klaus Iohannis.