"Partidul Colectiv" urmeaza sa ia nastere la Timisoara, din initiativa lui Cosmin Mirisan, fost presedinte al organizatiei de tineret al Partidului Conservator din judetul Timis si, pentru o perioada, membru PNL, informeaza Mediafax.

Mirisan are 28 de ani, a studiat la Facultatea de Drept din Timisoara, iar in prezent este manager general la o firma de consultanta din municipiu. El a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca formatiunea politica inseamna "reactia oamenilor la umilintele si la coruptia din ultimii ani".

"Partidul Colectiv reprezinta reactia oamenilor la umilintele si coruptia din ultimii 26 de ani din Romania, acest nume l-au ales oamenii si este de inteles de ce" a spus el.

"Da, va fi un partid in adevaratul sens al cuvantului, dar in primul rand trebuie sa ne organizam. In momentul de fata, toti cei care au creat pagini si grupuri pe aceasta tema (pe retelele de socializare - n.r.) si mai ales cu aceasta denumire, lucram impreuna pentru a fuziona toate paginile din mediul online, tinand cont ca toate aceste pagini au impreuna peste 10.000 de like-uri se va forma o baza solida de lucru".

Ideea care a pus bazele acestui nou "partid" este nevoia oamenilor de a scapa de coruptie, a mai spus Mirisan.

"Ideea are la baza nevoia oamenilor de a scapa de coruptie, si cum nu e foarte usor de scapat de coruptie si de mafia politica, trebuie creata o entitate solida, care macar sa puna o presiune constanta pe acest mediu viciat, daca nu chiar sa vina cu candidati noi si transparenti din randul cetatenilor de rand sau din randul elitelor care tocmai din cauza coruptiei au ales sa nu se implice", a mai declarat Mirisan.

Pe viitor, a adaugat acesta, cei care vor sa formeze noul partid intentioneaza sa mentina presiunea pe clasa politica pana se organizeaza, "iar daca reusim sa punem pe picioare o formatiune politica noua si transparenta, sa ii indepartam in mod democratic la alegeri".

Cosmin Mirisan a fost presedintele organizatiei de tineret al Partidului Conservator, a fost o perioada membru PNL, iar de aproximativ un an s-a retras din viata politica, precizeaza Mediafax.