Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri ca liberalii se pronunta pentru alegeri anticipate, in conditiile in care "e nevoie de un nou start in politica romaneasca".

HotNews.roFoto: Hotnews

"PNL a inteles foarte clar un lucru: manifestarea de aseara este o manifestare impotriva neglijentei, a arogantei, a coruptiei din administratie. Este categoric un avertisment puternic pe care cetatenii, societatea civila, il da clasei politice, societatii in ansamblul sau", a declarat Gorghiu, intr-o conferinta de presa, dupa demisia premierului Victor Ponta.

In opinia sa, anticipatele reprezinta "cel mai rezonabil lucru, care vine in asteptarea societatii civile".

In acest sens, liberalii propun un acord politic intre partidele parlamentare: "Daca exista bunavointa si putin respect fata de cetatean, printr-un acord politic putem sa rezolvam aceasta criza", a pledat ea.

Intrebata de ziaristi daca parlamentarii PNL isi vor da demisia din parlament in cazul in care propunerea de anticipate e respinsa, Alina Gorghiu a raspuns ca discutia este prematura, dar "demisia unui numar de parlamentari nu inseamna alegeri anticipate".

"Alegerile anticipate inseamna un nou Parlament, care are legitimitatea votului popular", a mai spus aceasta.