UNPR isi exprima, intr-un comunicat de presa, disponibilitatea sa faca o noua majoritate guvernamentala alaturi de PSD, dupa demisia premierului Ponta. Declaratia UNPR vine pe fondul criticilor directe ale sefului PSD, Liviu Dragnea, care a spus ca UNPR nu a vrut sa-si asume demisii in urma protestelor de strada de marti seara.

Gabriel OpreaFoto: Agerpres

UNPR sustine in comunicat ca Ponta ar fi decis sa demisioneze intr-o intalnire cu Gabriel Oprea, marti seara.

"UNPR a luat act de numultumiri. UNPR își reafirmă determinarea de a susține împreună cu coaliția orice soluție politică care asigură stabilitate României.", scrie in comunicat.

Comunicatul integral:

UNPR a luat act de nemulțumirile exprimate de cei care au protestat în seara zilei de ieri în București și în alte orașe din țară. Președintele UNPR este în complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului.

De altfel, această decizie a fost luată împreună de domnul Victor Ponta și domnul Gabriel Oprea, în cadrul consultărilor purtate de cei doi, în seara zilei de 3 noiembrie.

UNPR își reafirmă determinarea de a susține împreună cu coaliția, orice soluție politică care asigură stabilitate României.

UNPR este un partid unit și va participa la efortul pe care întreaga clasă politică trebuie să-l facă astăzi pentru a răspunde așteptărilor societății. Este obligația UNPR și, în egală măsură, este obligația tuturor liderilor politici și a tuturor partidelor să găsească soluții care să refacă legatura între alegători și aleși, între contribuabili și instituții, între societate și politică.