Comisia de aparare a Senatului a decis marti ca Serviciul de Protectie si Paza nu va asigura protectie si presedintilor de partide parlamentare si a respins o prevedere din Ordonanta de Urgenta nr.43 care stabilea secretizarea intregii activitati a serviciului, a precizat presedintele Comisiei, Marius Obreja (PNL), potrivit Mediafax.

"Prin legea de modificare a OUG nr. 43 se intentiona introducerea sintagmei: <>.Noi nu am fost de acord cu introducerea acestui articol¬, a declarat Obreja.

Membrii comisiei au respins de asemenea introducerea articolului care prevedea ca activitatea serviciului de protectie si paza sa constituie secret de stat, in ansamblul ei.

"De asemenea, nu am fost de acord ca activitatea serviciului de protectie si paza sa constituie secret de stat in anasamblul ei. Este evident ca sunt activitati din cadrul SPP care nu au si nu necesita acest caracter", a afirmat presedintele Comisiei de aparare.

Marius Obreja a mai spus ca daca SPP considera si justifica necesitatea ca o anumita activitate pe care o desfasoara sa se supuna regulilor secretului de stat, institutia va trebui sa faca demersurile necesare, afirmand ca din partea Comisiei va exista sprijin in acest caz.

"Am convenit, pentru ca nu suntem numai instititie de control al SPP, ci si de coordonare a dansilor, deci ii si ajutam, ca daca ei considera si justifica ca o anumita activitate trebuie sa se spuna regulilor secretului de stat sa faca demersurile necesare si noi ii vom sprijini in a introduce punctual aceste activitati, nu toata activitatea SPP¬, a precizat Obreja.

Intrebat care dintre membrii comisiei au formulat aceste amendamente de respingere, Marius Obreja a declarat ca a existat consens in randul membrilor comisiei, nu dezbatere politica, precizand ca amendamentele au fost aprobate cu unanimitate de voturi.