Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat marti ca este necesara dezvoltarea infrastructurii astfel incat colaborarea economica cu Romania sa fie si mai buna, aratand ca in acest caz trebuie folosite fondurile europene, transmite Agerpres.

Intalnire Klaus Iohannis - Andrzej DudaFoto: Administratia Prezidentiala

"Este si chestiunea colaborarii economice dintre tarile noastre si suntem de acord ca este necesara dezvoltarea infrastructurii, pentru ca aceasta colaborare economica, care este buna in prezent, cu siguranta ar fi si mai buna si mai profunda pe viitor daca ar fi infiintate legaturi infrastructurale, de comunicare, legaturi rutiere, dar si pe calea ferata. Aici trebuie spus ca trebuie folosite foarte bine fondurile europene in aceasta perspectiva financiara, dar si o colaborare buna cu vecinii nostri, pentru ca aceste legaturi nord-sud sa fie realizate", a spus Andrzej Duda, la Palatul Cotroceni, la conferinta comuna cu presedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat ca a discutat cu omologul sau polonez despre modalitatile de intensificare a cooperarii economice dintre cele doua tari, precizand ca acestea se afla la un nivel foarte bun.

"Dorim sa valorificam mai bine potentialul extins in acest sens si interesul oamenilor de afaceri romani si polonezi de a investi in cele doua tari", a afirmat presedintele roman.