Comisia speciala pentru evaluarea starii democratiei si a statului de drept din Romania, comisie instituita in iunie la propunerea presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu, a adoptat indicatorii ce vor fi utilizati pentru masurarea calitatii democratiei, in a treia sedinta de lucru, potrivit unui comunicat de presa.

Cei treizeci de indicatori sunt grupati in opt sectiuni tematice: Domnia legii, Procesul electoral, Raspunderea constitutionala, Raspunderea institutionala, Participarea politica, Competitia politica, Libertatea, Egalitatea si solidaritatea.

Membrii comisiei si-au asumat, fiecare in parte, coordonarea cate unei teme sau directii de analiza si evaluare.

Vezi aici cine sunt senatorii care fac parte din comisie.

"Incepand cu jumatatea lunii noiembrie, Comisia va organiza regulat consultari si dezbateri publice cu reprezentanti ai institutiilor publice, ai presei, mediului academic si societatii civile pentru fiecare dintre ariile tematice avute in vedere pentru elaborarea Raportului final si a recomandarilor legislative ce vor fi prezentate Senatului in luna octombrie 2016" se arata in comunicat.

Citeste si: Tariceanu: Romania are nevoie mai mult decat oricand de comisia pentru evaluarea democratiei. Democratia in Romania este sub asediu