Sedinta democratilor se anunta plina de tensiuni. Fuziunea PD cu PLD i-a luat pe multi democrati prin surprindere, generind tensiuni atat la nivelul structurii de conducere cat si in interiroul filialelor. La varful celor doua partide au inceput deja nemultumirele si lupta pentru functii. Emil Boc a anuntat ca PDL va fi condus de un presedinte si doi vicepresedinti, dar Stolojan ar vrea functia de presedinte executiv.

Vasile Blaga este nemultumit ca a pierdut nominalizarea pentru functia de viitor premier, iar Frunzaverde nu este de acord cu doctrina si numele viitorului partid. Acestea sunt doar cateva din tensiunile care macina cele doua partide.

Primii veniti au fost vicepresedintii Vasile Blaga si Cezar Preda. La cateva minute si-a facut aparitia si presedintele PD, Emil Boc, insotit de secretarul general, Elena Udrea. Adrian Videanu afisa o fata degajata, discutand relaxat cu Radu Berceanu. Ultimul venit a fost artizanul aderarii la Partidul Popular European si cel mai vehement opozant al fuziunii, Sorin Frunzaverde.

Stolojan vrea si functia de presedinte executiv

La cateva ore dupa anuntul facut de liderii PD si PLD, au inceput discutiile si certurile. Surse de la varful partidului au relatat ca imediat dupa anunt au inceput neintelegerile intre Stolojan si Boc. Liderul PLD a solicitat o functie de presedinte executiv, desi Emil Boc anuntase la conferinta de presa ca noul partid va fi condus de catre un presedinte si doi vicepresedinti.

Blaga pierde postul de vicepresedinte

Un alt nemultumit este vicepresedintele PD, Vasile Blaga care, prin fuziunea celor doua partide, a pierdut din start postul de premier la viitoarele alegeri si, totodata, functia de vicepresedinte, el fiind propus in functia de secretar al viitorului partid.

Frunzaverde - oponent al fuziunii

Dar cel mai vehement oponent al fuziunii celeor doua partide este vicepresedintele Sorin Frunzaverde. Acesta a declarat intr-un interviu acordat unui cotidian central ca nu este de acord cu doctrina noului partid si cu numele acestuia.

Frunzaverde a explicat ca statutul PD nu permite "decat fuziuni prin absorbtie”. “PDL nu are nicio doctrina (...) Orice fuziune este bine-venita, dar PD are o identitate a lui, care nu poate fi alterata. PD nu inseamna Modrogan, ci sute de mii de membri. Noi nu suntem liberali”, a declarat artizanul aderarii PD la grupul popularilor europeni.

Organizatiile PD in haos

Anuntul fuziunii celor doua partide a creat haos in randul organizatiilor din teritoriu. Reactiile de nemultumire nu au intarziat sa apara iar disensiunile dintre PD si PLD din campania electorala s-au amplificat la nivel local. Astfel, filialele celor doua partide din Neamt, Giurgiu, Caras Severin si Olt au inceput sa se certe, liderii acestora temandu-se pentru posturile promise in administratia locala. De altfel, trei membri ai organizatiei PD Olt au demisionat in cursul zilei de miercuri in semn de protest..