Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat luni solicitarea liberalilor de a amana timp de o saptamana dezbaterea din cadrul "Orei Guvernului", in cadrul careia premierul Victor Ponta trebuia sa prezinte responsabilitatea Executivului in ceea ce priveste respectarea Codului rutier si utilizarea Politiei Rutiere la insotirea demnitarilor.

Tema a fost propusa saptamana trecuta de catre liberali, in urma mortii politistului pe motocicleta care deschidea calea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea.

Acest subiect se amana, la solicitarea liberalilor, pana lunea viitoare cand, in locul lui Ponta, la "Ora Guvernului" va veni chiar ministrul de interne, Gabriel Oprea.

"La propunerea grupului parlamentar al liderului Opozitiei, dezbaterea cu primul-ministru a fost amanata pentru saptamana viitoare, data fiind situatia care exista in tara. Intrucat saptamana viitoare premierul nu va fi prezent, fiind la o alta activitate, dansii au propus ca la aceasta activitate de saptamana viitoare sa fie Gabriel Oprea chemat, sa fie 'Ora ministrului', normala, in loc de 'Ora premierului', cu aceeasi tema care a fost propusa pentru astazi", a declarat secretarul Camerei, Niculae Mircovici, dupa sedinta Biroului permanent.

Amanarea s-a produs in contextul tragediei de vineri seara din club Colectiv, cand un incendiu a provocat moartea a 30 de persoane.

Autoritatile au decretat sambata trei zile de doliu national.