PNL a anuntat ca a retras de pe ordinea de zi a plenului Senatului motiunea simpla impotriva vicepremierului Gabriel Oprea, ca urmare a evenimentelor tragice de vineri seara din club Colectiv, insa senatorii liberali vor depune din nou o astfel de motiune la o data ce va stabilita ulterior.

Liberalii anuntasera ca doresc amanarea cu o saptamana a dezbaterii.

Motiunea simpla trebuia dezbatuta luni in plenul Senatului, cu participarea lui Oprea.

Retragerea acestei motiuni era singura solutie procedurala pentru a fi amanata discutia in plen pe tema politistului care a murit in timp ce deschidea calea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, intrucat o motiune simpla trebuie dezbatuta in termen de sase zile de la depunere si nu exista in regulament posibilitatea amanarii.

"Vom depune o alta motiune la adresa aceluiasi ministru", a declarat liderul senatorilor liberali, Ion Popa, fara a face alte comentarii.

Liberalii depusesera marti la Senat motiunea simpla indreptata impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, intitulata "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganta, abuz si dispret in desfasurarea functiei publice", semnata de 49 de senatori.

Precizam ca adoptarea unei motiuni simple nu atrage dupa sine demiterea ministrului in cauza, ci are o valoare simbolica.