Vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru considera ca e posibil ca pentru solicitarea PNL de amanare a includerii motiunii PNL pe ordinea de zi a plenului sa se intruneasca un consens al liderilor politici, dar din punct de vedere al legalitatii motiunii, Biroul permanent al Senatului trebuie sa ia luni o decizie.

"Exista in general ideea ca maine sa se desfasoare doar activitati obisnuite, iar motiunea sa se lase pentru poimane. Dar pana nu adoptam o hotarare in Biroul permanent, nu pot nici sa confirm, nici sa infirm. Asteptam si decizia liderilor politici. PNL vrea sa amane din cauza tragediei, dar se apreciaza ca motiunea are in continutul ei chestiuni neconstitutionale si ca nu ar trebui introdusa pe ordinea de zi. Asta ramane in discutie luni, daca o punem sau nu pe ordinea de zi pe considerente de legalitate. Pe considerente de oportunitate, e posibil un consens politic, sa nu fie maine niciun fel de lucruri legate de adversitati politice. (...) Posibil sa se puna poimane sau sa se amane. Exista termene constitutionale si regulamentare foarte clare. O sa vedem. Nu cred ca nu gasim o solutie", a afirmat duminica, pentru Agerpres, Ioan Chelaru.

Pe site-ul Senatului, pe ordinea de zi a plenului de luni, 2 noiembrie, de la ora 16,00, sunt incluse dezbaterea si votul asupra motiunii simple "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganta, abuz si dispret in exercitarea functiei publice".

Documentul, depus saptamana de trecuta, este semnat de 49 de senatori liberali si neafiliati.

Partidul National Liberal va cere Biroului Permanent al Senatului amanarea cu o saptamana a dezbaterii privind motiunea simpla impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, anunta un comunicat al partidului.