Calin Popescu Tariceanu ii raspunde lui Liviu Dragnea: "Daca deputati ALDE au votat impotriva arestarii Elenei Udrea, nu am ce sa le reprosez. Eu si colegii mei ne-am pozitionat impotriva arestarilor abuzive"
"Subliniez ca nu stiu cum au votat deputatii ALDE , dar chiar daca au votat impotriva arestarii nu am ce sa le reprosez pentru ca atat eu, cat si colegii mei din ALDE, ne-am pozitionat, in mod consecvent, impotriva arestarilor abuzive, cu exceptia cazurilor de flagrant sau de violenta, in care arestarea preventiva se justifica. In restul cazurilor, noi nu consideram ca trebui aceasta practica utilizata - a arestarilor preventive, mai ales in situatia in care vorbim despre acte de coruptie petrecute in urma cu peste opt ani", a declarat Calin Popescu-Tariceanu vineri pentru Agerpres, ca reactie la afirmatia lui Dragnea potrivit caruia au existat parlamentari UNPR si ALDE care au votat impotriva cererilor justitiei la Elena Udrea si ca in acest sens trebuie sa exista o discutie in coalitie.
"Vreau sa mai spun ca, in pofida faptului ca doamna Udrea ne este adversar politic si eu nu am o parere buna despre ea, din contra, acest lucru nu ar fi justificat o atitudine de incuviintare pe baza acestor considerente a densitatii politice sau a impresiei sau parerii unora sau altora proasta.
Cred ca este normal ca fiecare dintre parlamentari sa judece, sa analizeze. Este dreptul lor suveran pentru ca asa prevede Constitutia ca, in astfel de chestiuni, ei sa decida", a mai spus presedintele Senatului.
"Eu nu cred ca acuzatiile care i se aduc dnei. Udrea, faptele despre care ea este acuzata, nu erau cunoscute atunci cand domnia sa era consiliera si apropiata a presedintelui (Traian Basescu - n.r.). Stau si ma intreb de ce s-a bucurat de imunitate atata vreme cat era in preajma presedintelui si acum, cand Basescu nu mai este presedinte, lucrurile astea ies la suprafata. Avem de-a face, oare, cu o Justitie selectiva? Asta este intrebarea retorica pe care mi-o pun", a adaugat Tariceanu.
Intrebat daca in coalitia de guvernare, intr-o viitoare discutie pe subiectul votului dat in Camera Deputatilor in cazul Udrea, isi va mentine pozitia, Tariceanu a replicat: "Fara indoiala".
Acuzatiile lui Dragnea:
"Cei de la PNL au votat in bloc, cei de la UNPR - la fel, cei de la ALDE si o mare parte din liberali. Dupa parerea mea, a fost o organizare foarte buna. Trebuie discutat in Coalitie, e un subiect serios. Ceea ce noi am stabilit la congres nu au fost vorbe in vant.
Nu e firesc ca noi, ca parlamentarii, sa ne dam cu parerea pe cererile justitiei. Nu noi stabilim arestarea sau retinerea, noi dam posibilitatea. Acolo a fost o actiune organizata, prin care s-a stabilit ca cele doua cereri sa fie respinse. Poate cei pe care Udrea i-a amenintat cu dezvaluiri in comisia juridica", a spus presedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit Digi24.ro.

Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
MAI face lumină în privința cărții electronice de identitate: Ce date va conține CIP-ul, cum va fi folosită semnătura electronică și ce opțiuni au românii care nu-și doresc acest act
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Prințul Philip al Marii Britanii - 7 decenii de gafe și glume incorecte politic
Pe cand liste comune PMP + ALDE?
Pentru cei ca dl Dragnea care isi imagineaza ca slugarnicia si obedienta o sa ii "fereasca" sa fie in loturile urmatoare dl Presedinte le-a sintetizat ce spunea d-na Udrea intr-un cuvant "Ghinion "
Tare comentariul tau !
Constituția României
Art. 72 – Imunitatea parlamentară
(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
(2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.
Deci acesti parlamentari infractori, care au refuzat sa dea aviz pentru arestare, desi infractiunea de coruptie nu are legatura cu voturile sau opiniile politice, AU INCALCAT CONSTITUTIA. CURTEA CONSTITUTIONALA TREBUIE SA SOLUTIONEZE O DATA PENTRU TOTDEAUA ACEASTA SITUATIE...
(Cred ca e joc de glezne ca sa scape de condamnare in propriul dosar. Sa vedem daca Madam Livia Stanciu inghite nada)
Sunteți naiv sau doar vă prefaceți? Păi, dom' Tăriceanu, cine depune mărturie împotriva unui grangur, cocoțat în vârful puterii? Fiți sigur că probele s-au adunat, și s-au tot adunat, de-a lungul anilor... Așa cum se adună, probabil, și în dosarul în care sunteți anchetat. Sau tocmai asta vă roade de îi dați întruna cu tifla împotriva justiției... „selective”?
După mine, ar trebui dat foc Parlamentului Rușinii, să ardeți, de vii, ca șobolanii ...