Deputatii au salvat-o miercuri pe Elena Udrea de la arestarea preventiva, incuviintand doar cererile DNA de urmarire penala si apoi de retinere, intr-un vot in premiera in parlament. Cativa deputati s-au confruntat cu o situatie greu de gestionat: votul pentru retinere si votul pentru arestare s-a desfasurat in paralel - cate o bila alba si una neagra in cate o urna alba respectiv neagra pentru fiecare cerere. Asa cum li s-a spus jurnalistilor, au fost cativa deputati "confuzi", care fie au pus toate bilele intr-o urna sau in prima urna, fie au inversat cererile. Acest lucru a dus ulterior la probleme la numaratoarea voturilor, proces ce a durat peste o ora.

Deputati derutati de votul la patru urne pentru Elena UdreaFoto: Captura YouTube

Vedeti in imaginile surprinse de Realitatea TV, care au devenit virale pe Facebook, deruta prin care au trecut cativa colegi de-ai Elenei Udrea.

Votul pentru cele trei cereri a fost secret, cu bile. Desi atat liderul PNL Alina Gorghiu cat si liderul PSD Liviu Dragnea au anuntat ca deputatii din partidul pe care il conduc vor vota "la vedere", la cei mai multi deputati nu s-a putut vedea cum voteaza.

Votul cu bile, ca procedura, este unul secret. Parlamentarul primeste cate o bila alba si una neagra pe care trebuie sa le puna in cele doua urne. Bila alba in urna alba si bila neagra in urna neagra inseamna vot "pentru", bila alba in urna neagra si bila neagra in urna alba inseamna vot "contra". Ambele bile in urna neagra inseamna vot nul.