PNL someaza PSD sa-i retraga sprijinul politic vicepremierului Gabriel Oprea pentru ca acesta sa fie demis sau suspendat din functie, a declarat joi vicepresedintele Camerei Deputatilor, liberalul Ludovic Orban.

"Somam PSD sa-i retraga sprijinul politic lui Gabriel Oprea astfel incat sa fie initiat demersul de suspendare sau de demitere din functie a lui Gabriel Oprea, altfel ancheta nu se poate desfasura in conditii de legalitate si cu sanse de a se afla adevarul. Solicitam PSD ca incepand de saptamana viitoare sa nu mai obstructioneze demersurile noastre parlamentare", a spus Orban, intr-o conferinta de presa la Parlament, citat de Agerpres.

El a acuzat PSD si Coalitia de tergiversarea cazului vicepremierului Gabriel Oprea, sustinand ca au facut zid in jurul acestuia impiedicand orice fel de demers parlamentar pentru aflarea adevarului referitor la utilizarea abuziva de catre demnitarii Guvernului Ponta a coloanelor oficiale pe care le-a catalogat drept "insemne de putere".

Orban s-a referit la faptul ca in aceasta saptamana s-a respins solicitarea de audiere a lui Gabriel Oprea in Comisia de abuzuri a Camerei si in Comisia de aparare a Senatului si a sustinut ca se cauta "pretexte procedurale" pentru impiedicarea dezbaterii motiunii simple de la Senat, depusa impotriva ministrului de Interne.

Orban a mai sustinut ca "cei de la Putere folosesc tertipuri" si in ceea ce priveste propunerea privind infiintarea comisiei de ancheta in cazul utilizarii coloanelor oficiale de catre demnitari.

"Cred ca in ceea ce priveste ancheta penala in cazul lui Oprea sunt intrunite elementele infractiunii de abuz in serviciu, iar sediul materiei nu este la Parchetul de pe langa ICCJ, ci la DNA. Sunt convins ca atata timp cat dl Gabriel Oprea ramane ministru de Interne ancheta va fi obstructionata, pentru ca in calitate de ministru poate sa distruga probe, poate sa influenteze martori fiind seful celor care trebuie sa furnizeze informatii si care trebuie sa dea declaratii, de asemenea poate sa fabrice documente in favoarea sa', a spus liberalul.

El a aratat ca in deplasarea de la un restaurant spre casa Gabriel Oprea a folosit coloana oficiala insotita de politie, afirmand ca astfel se constituie elementele pentru abuz in serviciu, adaugand ca a mintit cand a spus ca a fost la SRI.