Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri ca nu are nevoie de SPP si ca nu ar fi fost niciodata intr-o coloana oficiala, "nici macar intamplator", adaugand ca trebuie vazut cine ar avea nevoie de astfel de servicii, cel mai probabil presedintele Romaniei fiind una dintre persoane, relateaza Mediafax.

"Nu (n-am nevoie de SPP-n.r). In coloana oficiala n-am fost niciodata, nici macar intamplator", a declarat Liviu Dragnea, intrebat daca s-a folosit de dreptul la coloana oficiala atunci cand a fost ministru si daca are nevoie de escorta SPP.

Pe de alta parte, presedintele PSD a spus ca trebuie vazut cine are nevoie de astfel de coloana oficiala si protectie din partea SPP, seful statului fiind, cel mai probabil, unul dintre deminitarii care trebuie sa beneficieze de aceste servicii, mai ales in actualul context regional de securitate.

"Eu zic ca poate trebuie sa ne gandim serios daca mai este nevoie de acest tip de deplasare sau daca nu. Aici trebuie sa se gandeasca foarte bine Serviciul de Protectie si Paza, alte structuri... vorbim de presedintele Romaniei, s-ar putea sa fie nevoie... si in contextul asta regional de securitate... Nu stiu ce sa zic", a declarat Dragnea.

Guvernul a aprobat in urma cu doua saptamani o ordonanta de urgenta care stabileste ca liderii partidelor parlamentare vor avea si ei dreptul la paza SPP, gratuit, la cerere si cu aprobarea CSAT.