Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa discute, miercuri, cererile DNA care o vizeaza pe Elena Udrea privind ridicarea imunitatii pentru urmarire penala, retinere si arestare preventiva, iar votul asupra rapoartelor Comisiei juridice in acest caz va fi secret cu bile, informeaza Agerpres.

Elena UdreaFoto: Agerpres

"Miercuri, de la ora 13,00, incepe dezbaterea cererilor ministrului Justitiei privind inceperea urmaririi penale in cazul doamnei deputat Elena Udrea si apoi cererea procurorului general privind retinerea si arestarea Elenei Udrea", a anuntat secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici.

El a adaugat ca va fi vot secret cu bile pe raportul privind inceperea urmaririi penale si apoi un apel cu doua voturi pentru retinere si pentru arestare.

Cererile de retinere si arestare preventiva ale Elenei Udrea in noul dosar DNA nu au intrunit numarul necesar de voturi la votul dat vineri in comisia juridica, urmand ca plenul sa dea votul decisiv. Pe de alta parte, deputatii juristi au avizat favorabil cererea de urmarire penala a Elenei Udrea.

"Nu putem intr-o tara sa ne gandim ca corupta coruptilor este Elena Udrea", a declarat, vineri dimineata, fostul ministru, care s-a dus din nou la Parlament pentru a isi studia noul dosar.

"Clasa politica redusa la tacere, presa redusa la tacere, cine mai are voie sa vorbeasca in Romania?", a adaugat Elena Udrea, afirmand ca "nu stiu de ce numai eu sunt chemata sa dau explicatii pe denunturile tuturor care s-au decis sa scape facand denunturi desptre Elena Udrea".

Cititi siElena Udrea, val de amenintari: Sunt lucruri pe care abia astept sa le povestesc procurorilor / Stiu foarte multe lucruri despre oamenii din SRI si DNA / Am inceput sa scriu o carte si acolo voi spune foarte multe lucruri