Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat marti ca s-a inscris in Grupul Conservatorilor si Reformistilor (ECR) din Parlamentul European, alaturi de conservatorii britanici condusi de David Cameron, parasind Grupul Popularilor Europeni.

Monica MacoveiFoto: Parlamentul European

"Am avut o colaborare buna, cu beneficii de ambele parti, si am reprezentat cu succes pana acum Grupul Popularilor Europeni. Drumul pe care pornesc acum, alaturi de Grupul Conservatorilor si Reformistilor din Parlamentul European, este cladit pe valorile pro-europene si transatlantice, pe respect si tratament echitabil pentru toate statele membre UE, pe reformarea institutiilor din Romania si din alte state membre, precum si reformarea institutiilor europene pentru a reduce cheltuielile din banii publici, pe eliminarea coruptiei si birocratiei, pe transparenta acasa si in institutiile europene", a declarat Monica Macovei, citata intr-un comunicat de presa.

Aceasta afirma ca doreste ca Romania sa ramana in UE si militeaza pentru o Uniune "puternica si unita".

"Nu este intamplator ca ma alatur unui partid european si unui grup politic din Parlamentul European din care face parte si partidul din Polonia care a dat recent presedintele Poloniei si Guvernul. Avem in comun lupta impotriva dictaturii comuniste, iar romanii nu mai vor in dictatura. Foarte important, am luat aceasta decizie pentru a contribui la intarirea democratiei in tara noastra, la intarirea rolului Romaniei in Uniune si la securitatea si independenta Romaniei in contextul tendintelor de control si expansiune ale Federatiei Ruse", a mai spus Monica Macovei.

Recent, Partidul M10 a depus o cerere de adeziune la Alianta Conservatorilor si Reformistilor Europeni (AECR), in conditiile in care un sondaj intern a aratat ca peste 70% din membrii formatiunii doresc afilierea AECR, potrivit sursei citate.

"Am regasit in Grupul ECR valorile si principiile pe care le sustin si eu si imi doresc sa obtinem rezultate rapide si notabile. Economia de piata, comertul si concurenta libere si corecte, un stat minimal, servicii publice eficiente, eliminarea risipei si a birocratiei, accentul pus pe libertatea persoanei, o relatie transatlantica prioritara, sprijinirea democratiilor tinere din intreaga Europa sunt cateva din valorile pe care le sustin si pe care si le-a asumat Grupul ECR", a mai spus Monica Macovei.

ECR numara in prezent 72 deputati din 15 state UE, fiind al treilea cel mai mare grup din Parlamentul European.