ORA 19.05:Dupa o sedinta de trei ore, proiectul legii votului prin corespondenta si raportul dat de Comisia de cod electoral, impreuna cu amendamentele admise, au fost adoptate de catre comisie. Votul va fi dat miercuri in plenul Camerei Deputatilor, apoi va merge la promulgare. Proiectul a fost modificat in cadrul Comisiei speciale parlamentare de cod electoral, prin adoptarea unui amendament initiat de deputatii PSD, astfel ca acesta se va aplica doar la alegerile parlamentare, nu si la prezidentiale sau europarlamentare.

Proiectul de lege a primit 14 voturi "pentru" si 1 "impotriva", acesta din urma fiind al reprezentantului UDMR in comisie Marton Arpad.

Proiectul legii votului prin corespondenta a fost modificat in cadrul Comisiei speciale parlamentare de cod electoral, prin adoptarea unui amendament initiat de deputatii PSD, astfel ca acesta se va aplica doar la alegerile parlamentare, nu si la prezidentiale sau europarlamentare.

Presedintele comisiei de cod electoral, deputatul PSD Gabriel Vlase, a justificat acest amendament prin faptul ca alegerile prezidentiale sunt mai complicate, existand si turul doi, si a afirmat ca acest proiect de lege poate fi considerat unul "pilot".

"Avem timp pana in 2019. E un proiect pilot, vedem ce se intampla. O sa vedeti cate particularitati apar chiar si la partea de organizare. Nu este ca nu am vrut sa facem ci am considerat ca este mai simplu sa facem acum pentru parlament, si apoi in functie de ce se intampla" sa se aplice si la alegerile prezidentiale, a precizat Vlase colegilor in cadrul sedintei.

In cadrul comisiei acest amendament a primit 10 voturi "pentru" si cinci abtineri, acestea apartinand liberalilor.

Un alt amendament adoptat in sedinta comisiei, care apartine tot PSD, se refera la eliminarea posibilitatii ca alegatorii sa se inscrie online. Acestia se vor putea inscrie doar prin posta sau la ambasade si consulate.

Liberalii s-au opus acestei eliminari.