Gabriel Oprea a dat, marti la pranz, noi declaratii despre cazul mortii politistului Bogdan Gigina, care deschidea calea coloanei sale oficiale, acum o saptamana. Intrebat de jurnalisti "care era urgenta" in acea seara, Gabriel Oprea a oferit in premiera un raspuns: "Este vorba doar de un echipaj de politie pe care l-a avut intotdeauna orice ministru de Interne", a afirmat liderul UNPR.

Gabriel OpreaFoto: Agerpres

UPDATE Ora 13:35 Gabriel Oprea a iesit din sala de sedinte a UNPR dupa circa 25 de minute. El a refuzat din nou sa dea explicatii cu privire la urgenta situatiei in care se afla in seara accidentului, repetandu-le jurnalistilor ca era in interes de serviciu si toate raspunsurile vor fi date la Parchet.

Intrebat daca era singur in masina, Oprea a raspuns "Da, cu aghiotantul".

Intrebat daca era necesara coloana oficiala cu motociclist, Oprea a raspuns: "Da, e nevoie de antemergator."

"Din pacate, a murit un tanar la datorie. S-a facut omeneste tot ce s-a putut pentru el. In trei minute si jumatate a venit SMURD-ul, s-au luat toate masurile.

Voi raspunde ca martor la toate intrebarile procurorilor, cum au raspuns si ceilalti colegi ai mei. Eram la serviciu, se va dovedi acest lucru, se va dovedi la Parchet. Am fost la institutii ale statului roman" le-a spus Oprea jurnalistilor.

Intrebat ce viteza avea coloana din care a facut parte politistul care a murit si care era urgenta pentru care a avut nevoie de coloana oficiala, Oprea a spus:

"Viteza o va stabili Parchetul".

"Nu este problema mea ca demnitar care este viteza, o va stabili Parchetul. Urgenta - este vorba doar de un echipaj de Politie pe care l-a avut intotdeauna orice ministru de Interne, sunt norme, sunt instructiuni iar Parchetul va stabili cu celeritate adevarul. Nu avem nimic de ascuns" a mai spus Oprea.

"Motocicletele cele mai multe sunt noi si nu au voie sa iasa decat daca indeplinesc toate criteriile tehnice, dar repet, stiu ca toate sunt noi. Din pacate a murit un tanar la datorie.

Vreau sa va spun un singur lucru privindu-va in ochi: eram la serviciu, se va dovedi acest lucru", a mai spus liderul UNPR.

Presedintele UNPR a facut aceste declaratii inaintea unei sedinte de urgenta la care au fost convocati parlamentarii partidului sau: "Am o intalnire cu parlamentarii, cu deputatii. Este normal. Sunt 42 de parlamentari", a mai declarat Oprea.