Vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, sustine ca Opozitia ar putea depune, pana marti cel tarziu, o motiune simpla, informeaza Agerpres.

"Biroul permanent a aprobat programul de lucru pentru saptamana aceasta si saptamana viitoare. Am aflat, neoficial, ca astazi sau maine cel tarziu se va depune o motiune simpla la Senat si urmeaza ca presedintele Senatului sa fixeze termen. Cel mai probabil, lunea viitoare se poate discuta motiunea simpla. O sa vedem tema si daca ea indeplineste toate conditiile legale pentru a fi primita", a declarat acesta, luni, la finalul sedintei conducerii Senatului.

Intrebat daca in sedinta reprezentantii PNL au ridicat in discutie oportunitatea unor audieri sau a infiintarii unor comisii parlamentare de ancheta, Chelaru a replicat: "Astazi nu. Niciunul din subiectele de care m-ati intrebat nu a fost abordat".

"Personal, cred ca ar trebui lasate organele de Justitie sa-si faca datoria cap-coada. Niciun fel de influente n-ar trebui sa existe asupra acestor organe si abia dupa ce avem o concluzie de la dumnealor sa putem discuta de comisii sau de alte asemenea lucruri", a spus senatorul PSD, chestionat fiind daca, in opinia sa, ar fi necesara o audiere a factorilor de decizie din MAI la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate.

PNL va depune o motiune simpla impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, la Senat si va propune o comisie de ancheta in acest caz la Camera Deputatilor, au anuntat, luni, cei doi copresedinti ai liberalilor, Vasile Blaga si Alina Gorghiu.

"La Senat am decis sa propunem grupurilor parlamentare sa depunem maine o motiune simpla pe aceasta tema si Comisia de aparare sa ceara audieri in acest caz, tocmai pentru a vedea cum se prezinta situatia reala", a spus Vasile Blaga.