Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a spus luni pentru Mediafax ca declaratiile vicepremierului Oprea nu au "clarificat nimic" din circumstantele mortii politistului Gigina si a cerut din nou demisia lui Oprea, dar si a premierului, precizand ca PNL va uza de toate mijloacele in acest sens.

"Era de asteptat ca Oprea sa nu isi dea demisia. Declaratia sa este de fapt o ruptura fata de populatie. Vicepremierul Oprea nu a clarificat nimic, premierul Ponta l-a atacat pe presedinte. In fata tandemului Ponta-Oprea ne vom mentine pozitia pana la capat. Cerem demisia amandurora. Cer presedintelui PSD sa le retraga sprijinul politic premierului si vicepremierului", a declarat Predoiu, care este si premierul guvernului alternativ al PNL.

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus, pentru Mediafax, ca "sfidarea si abuzul de putere au ajuns la cote intolerabile" si formatiunea sa va utiliza "toate mijloacele de lupta parlamentara" pe care le are la dispozitie, pentru a determina demisiile lui Oprea si Ponta.

Ministrul de interne Gabriel Oprea a facut luni o declaratie de presa la sediul MAI, in care a sustinut ca martea trecuta nu a stiut ca a avut loc un accident in coloana sa oficiala.

"Am vazut doar masina de Politie din fata oprita si politistul alergand. Unul dintre ei mi-a facut semn sa plecam mai departe... Abia dupa ce depasisem locul accidentului am aflat ce s-a intamplat", a declarat vicepremierul, in prima interventie publica dupa moartea politistului de la rutiera, Bogdan Gigina.

Cititi siMarile controverse ramase dupa prima declaratie a lui Gabriel Oprea: unde se ducea ministrul, de ce avea coloana oficiala si cate informatii a dat procurorilor in mod real?