Co-presedintii PNL au anuntat luni ca urmeaza sa depuna marti o motiune simpla in Senat in cazul ministrului de interne Gabriel Oprea.

"Vom depune maine o motiune simpla pe aceasta tema. Si comisia de aparare sa ceara audieri in acest caz tocmai pentru a vedea cum se vede situatia reala", a declarat Vasile Blaga.

Liderul liberal a raspuns si declaratiilor privind negocierile pe care le-a avut opozitia cu liderul UNPR.

"Am observat si eu, ca domnul Oprea atrage atentia ca ar fi avut discutii cu mine, cu colega mea, cu Predoiu. Au fost discutii, dar sunt normale, le-am si prezentat, in incercarea noastra de a opri acest guvern. Observati ce se intampla si o sa va spun o singura fraza: Rectificarea bugetara arata un buget groaznic pentru 2016", a spus Blaga.

De asemenea, Alina Gorghiu a spus ca liberalii vor propune chemarea premierului in Parlament saptamana viitoare "pentru lamurirea acestei spete", adaugand si ca "asteptam cu totii o reactie din partea domnului Dragnea ce este in silenzio stampa".

"Nu vreau sa cred ca la nivelul guvernului Ponta este aparata sau ascunsa vreo minciuna", a declarat copresedintele PNL.