Ion Iliescu afirma, intr-un comunicat postat pe blogul sau, ca "doreste sa faca cateva precizari" legate de aparitiile sale din ultimele zile: "Nu am acordat niciun interviu, niciunui jurnal si niciunei televiziuni, in ultima vreme. Ce au prezentat-sau vor sa prezinte-televiziunile de stiri, sau televiziunea publica, sunt materiale de arhiva. Ca urmare ele pot fi prezentate doar abuziv drept raspunsul meu la reluarea cercetarilor intr-un dosar ce priveste evenimente din urma cu 26 de ani. Oricum pozitia mea fata de acele evenimente nu s-a schimbat in acest timp, ea este publica, si bazata pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora."

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Fostul lider PSD adauga ca "As dori ca, atunci cand astfel de materiale sunt reluate, respectivele institutii de presa sa faca precizarile de rigoare in legatura cu momentul, si contextul, in care s-au realizat acele inregistrari, sau emisiuni in direct, pentru corecta informare a publicului."

"Nu consider sanatos, nici pentru actul de justitie, nici pentru viata politica, transformarea lor in spectacol mediatic. Ca urmare nu am intentia sa fiu actor in acest spectacol. Ma voi exprima public pe marginea unor subiecte doar atunci cand voi crede ca acest lucru se impune, si o voi face fara a privilegia o institutie de presa sau alta", incheie Ion Iliescu.