Autoritatile trebuie sa spuna in ce conditii a beneficiat Gabriel Oprea de coloana oficiala de cand ocupa functia de vicepremier, cere Partidul National Liberal, prin vocea vice-presedintelui PNL Teodor Atanasiu, care afirma ca "este regretabil ca Gabriel Oprea se ascunde de cateva zile", potrivit Mediafax.

"Cu toate ca nu multi isi apleaca privirea spre tragicul eveniment in care un politist aflat in misiune si-a pierdut viata, accidentul nu trebuie sa treaca neobservat, autoritatile statului fiind obligate sa dea toate raspunsurile necesare pentru ca vinovatii si cauzele accidentului sa se afle. Tinand cont de faptul ca legea stipuleaza clar ce demnitari au dreptul de a fi insotiti de o coloana oficiala si in ce cazuri, iar in situatia vicepremierului se ridica semne pertinente de intrebarea asupra acestei chestiuni, cer autoritatilor in masura sa dea aceste raspunsuri si sa spuna in ce conditii a beneficiat Gabriel Oprea de coloana oficiala de cand ocupa functia de vicepremier. Informatiile aparute astazi in presa, conform carora un alt accident in care ar fi fost implicat un politist care facea parte din coloana oficiala a vicepremierului a avut loc in urma cu aproximativ o luna, adancesc si mai mult semnele de intrebare si consternarea celor care vor sa inteleaga cum si de ce si-a pierdut un om viata", a afirmat Teodor Atanasiu.

In opinia lui Teodor Atanasiu, este regretabil ca Gabriel Oprea se ascunde de cateva zile, de cand s-a produs accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina: "E regretabila si lipsa de reactie a autoritatilor, comunicatul venit din partea Politiei Capitalei starnind si mai mare consternare, in loc sa clarifice situatia. In urma unei astfel de situatii, in care refuzi sa raspunzi intrebarilor legitime demnitar fiind, demisia ar fi un gest normal."

Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit la spital, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa sapata pentru lucrari la reteaua de gaze, pe strada Stirbei Voda.

Politistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, insa informatii despre aceasta situatie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, aparand initial in presa pe surse. Joi, Politia Capitalei a transmis un comunicat in care a confirmat ca politistul de la Rutiera asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea, care, conform informatiilor comunicate, participase la "o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice".