Eurodeputatul Monica Macovei considera ca vicepremierul Gabriel Oprea ar trebui sa demisioneze in lipsa unor explicatii rapide si credibile legate de accidentul in urma caruia politistul Bogdan Gigina, care insotea coloana oficiala a vicepremierului, a murit.

Monica MacoveiFoto: Parlamentul European

"Generalul Oprea avea de raspuns la mai multe intrebari legate de moartea politistului Bogdan Gigina, despre care Politia Capitalei recunoaste ca se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu (¬) , asigurand deplasarea in siguranta, a coloanei oficiale a viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne. Rudele politistului spun ca se afla in coloana oficiala a ministrului, desi acesta nu avea dreptul la escorta, pentru ca nu era o situatie de urgenta", se arata intr-o declaratie de presa a eurodeputatului, citata de Mediafax.

Macovei spune ca "in lipsa unor raspunsuri rapide si credibile, solutia este demisia generalului Oprea", adaugand ca acesta a refuzat sa dea explicatii si in ceea ce priveste acuzatiile de plagiat care i-au fost aduse.

Si copresedintele PNL Alina Gorghiu ii solicita lui Gabriel Oprea sa dea explicatii publice legate de conditiile in care s-a produs accidentul in urma caruia politistul care insotea coloana oficiala a vicepremierului a decedat, precizand ca trebuie sa raspunda la mai multe intrebari.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a decedat marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

La doua zile de la producerea accidentului, Politia Capitalei a confirmat ca politistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului de Interne Gabriel Oprea, sursa citat sustinand ca dupa producerea accidentului coloana oficiala a fost oprita si s-au dispus masuri pentru acordarea primului ajutor.

Potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei, coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, "de care demnitarul beneficia in conditiile legii", se deplasa cu o viteza adaptata la conditiile meteo si de trafic existente, pe traseul Baneasa - Piata Presei Libere - Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle Piata Victoriei - bulevardul Uranus - strada Stirbei Voda, dupa ce vicepremierul participase la o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice.