Parlamentarii PNL vor ramane "consecventi" si vor vota pentru incuviintarea cercetarii deputatului Elena Udrea, a declarat RFI prim-vicepresedintele liberal, Teodor Atanasiu.

DNA a cerut ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, intr-un nou dosar in care aceasta este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.

Atanasiu a afirmat ca parlamentarii PNL vor vota favorabil cererii DNA: "Cu siguranta vom ramane consecventi atitudinii pe care am avut-o in ultimul timp si vom vota pentru incuviintarea cercetarii. De altfel, ati vazut ca indiferent de apartenenta politica a parlamentarilor, Partidul National Liberal a votat pentru".

Citeste in intregime pe RFI.ro.

UPDATE PNL a transmis si un comunicat de presa in care anunta ca va vota pentru orice astfel de cerere venita in Parlament:

"Partidul National Liberal reitereaza pozitia sa politica, transanta si consecventa, de a vota favorabil cererile adresate Parlamentului de catre DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a unor parlamentari, indiferent de numele persoanei in cauza sau de apartenenta politica a acesteia.

Acest principiu va fi aplicat si de aceasta data si in cazul ridicarii imunitatii deputatului Elena Udrea, fost ministru.

Astfel, Partidul National Liberal ramane consecvent unei atitudini corecte pe care incearca sa o impuna drept etalon in modul in care Parlamentul se raporteaza la cererile de ridicare a imunitatii venite din partea Justitiei.

Spre deosebire de PSD, PNL a votat favorabil solicitarile DNA, chiar si atunci cand fost vorba de parlamentari liberali. PSD nu si-a respectat propria rezolutie privind criteriile de integritate si a facut tot posibilul pentru ca senatorul social-democrat Dan Sova si, implicit, premierul Victor Ponta, sa nu ajunga in fata unui judecator care sa se pronunte in cazul lor.

Din acest punct de vedere, PSD a dovedit o atitudine ipocrita fata de opinia publica, intrucat una a afirmat public si cu totul altceva votau parlamentarii sai in Parlament, dar si o conduita ostentativa de blocare a actiunilor Justitiei in ceea ce ii priveste pe parlamentarii sai.

PNL considera, insa, spre deosebire de PSD, ca egalitatea tuturor cetatenilor romani in fata legii trebuie sa primeze. Parlamentarii nu trebuie si nu pot fi mai presus de lege. Daca un cetatean roman poate fi cercetat de Justitie, in conditii legale, Parlamentul nu trebuie folosit politic de parlamentari ca un scut de aparare impotriva Justitiei."