​Deputatul PSD Mihai Sturzu, liderul Tineretului Social Democrat (TSD), cel care a sustinut un discurs extrem de critic la adresa conducerii PSD la Congresul de duminica in care a cerut sa nu fie validate alegerile prin care Liviu Dragnea a devenit presedinte, a declarat marti ca ramane in partid, desi a primit oferte de la toate partidele, inclusiv de la deputati UNPR. El i-a raspuns si jurnalistului Moise Guran, cel care scria pe blogul sau ca miscarea de "disidenta" a lui Sturzu face parte dintr-o strategie a lui Victor Ponta si ca acesta este manipulat de premier.

Mihai SturzuFoto: Agerpres

Sturzu a anuntat ca ramane in PSD pentru a incerca modernizarea partidului si ca a lansat o platforma de stanga, numite LES Romania - libertate, echitate si solidaritate.

Deputatul PSD l-a atacat si pe Valeriu Zgonea in declaratia sa, pe care l-a numit "al doilea lider maxim" al partidului, facand referire la discursul acestuia in care a afirmat ca are un "sentiment de fatigue".

Declaratia vine in contextul in care secretarul general al Tineretului Social Democrat a transmis un comunicat de presa in care avertizeaza ca Sturzu nu reprezinta TSD in iesirile din ultimele zile.

Declaratia lui Sturzu:

"Sustin tot ce am spus la Congres. Cred ca ce am spus la Congres ramane valabil, si eu ca om de stanga in Romania sustin valorile stangii. Cred ca este nevoie ca stanga sa se modernizeze.

Imi pare rau daca o parte dintre colegii mei au fost surprinsi. Eu cred in statutul partidului nostru si in faptul ca trebuie sa avem si dezbateri la Congres.

Un alt subiect este cel legat de candidatura mea la vicepresedinte. Sunt un om realist, mi-am dat seama ca de fapt nu am prea multe sanse reale sa castig, partidul functioneaza inainte de Congres, se fac anumite pregatiri, din pacate au circulat si anul acesta anumite liste cu cine trebuie votat. M-am inscris pentru ca, recunosc, voiam sa fiu pe scena si sa pot lua cuvantul.

Cele peste 1000 de voturi au insemnat un lucru foarte important pentru mine.

Am fost acuzat ca si eu in 2013 la congresul TSD am fost tot singurul candidat. Si aveti dreptate - mi-ar fi placut sa fi avut atunci mintea de acum. Vreau sa va asigur ca in noiembrie ma voi asigura personal ca colegii mei nu vor fi pusi sa aleaga intre unul si acelasi candidat.

Presa a inteles ca eu l-am atacat pe Liviu Dragnea. Nici gand. Eu am vorbit de principii, nu de oameni. Eu am apreciat discursul lui Liviu Dragnea in care el s-a distantat de o parte dintre tarele partidului nostru - baroni, coruptie, comunism. De acum inainte, va asigur ca voi urmari indeaproape pentru ca imi doresc sa le transpuna si in fapte.

Despre articolul lui Moise Guran: Nu exista nicio legatura intre discursul meu de la Congres si orice plan sau strategie legata de Victor Ponta, de cand am devenit membru al partidului nu am mai avut aceeasi relatie cu Victor Ponta pe care am avut inainte.

Multumesc tuturor partidelor care m-au invitat sa fiu membrul lor. Am primit o invitatie interesanta si de la PMP Teleorman, m-a onorat, recunosc. Dar eu raman un om de stanga. Iar astazi raman in PSD pentru ca trebuie sa modernizam acest partid.

Intorcandu-ne la valori, m-a surprins discursul celui de-al doilea lider maxim al PSD, care la un moment dat a spus ca are "un sentiment de fatigue" si asta il sperie. Noi astia tineri avem un sentiment de high energy si asta ne motiveaza.

Sa construim o stanga corecta, fara batai pe functii. Astazi lansez LES Romania - libertate, echitate, solidaritate. Este un raspuns si la miile de mesaje si telefoane pe care l-am primit in aceste zile. Este un HUB al democratiei. Ne asumam sa dam raspunsuri la relatia dintre biserica si stat, la Rosia Montana, la situatia elevilor si studentilor."

UNPR v-a facut oferta?

"Raman in PSD atata timp cat PSD va avea nevoie de mine. Nu renunt la principiile de stanga. UNPR…nu. Ba da! Daca stau sa ma gandesc, si de la UNPR au fost cativa deputati care m-au invitat. Nu ma duc nicaieri. Cam toate partidele, cred, in afara de UDMR"

Daca Sebastian Ghita isi va face partid?

"Ii urez succes domnului Sebastian Ghita, este un om de varsta mea, dar un de care sunt mai multe lucruri care ma despart decat care ma apropie."