Ilie Sarbu a demisionat din calitatea de parlamentar ca urmare a numirii sale in functia de consilier de conturi si vicepresedinte al Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi, informeaza Agerpres.

Ilie SarbuFoto: AGERPRES

Plenul Senatului a votat hotararea de vacantare a acestui mandat cu 79 de voturi 'pentru' si o abtinere.

Plenul a mai aprobat propunerea grupului PSD din Senat ca in locul lui Ilie Sarbu, care a fost membru in Comisia de aparare, sa activeze Mihai Fifor, liderul de grup.

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, pe 16 septembrie, numirea lui Ilie Sarbu in functia de consilier de conturi si vicepresedinte al Autoritatii de Audit. Sarbu a fost numit in functia de consilier de conturi pentru durata ramasa a mandatului de noua ani inceput la data de 15 octombrie 2011, potrivit Hotararii Parlamentului nr. 17/2011.

Desi Alina Gorghiu anuntase ca PNL va contesta aceasta numire la Curtea Constitutionala, liberalii nu au mai facut acest demers, motivand ca juristii nu au gasit motive.

"Am cautat si cautam argumente de neconstitutionalitate. Pana in acest moment, toti juristii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de raspuns pozitiv. In consecinta, in acest moment, nu putem contesta, ca nu avem motive si numai ca sa ne aflam in treaba nu o facem", a explicat Nicolaescu pe 6 octombrie.

Numirea senatorului PSD, Ilie Sarbu, in functia de consilier la Curtea de Conturi s-a facut cu nerespectarea conditiilor legale, au declarat specialisti in drept consultati de HotNews.ro.Potrivit acestora, Sarbu nu indeplineste conditia de vechime de minim zece ani in specialitatea studiilor absolvite, economice sau juridice. Potrivit CV-ului de pe site-ul Senatului, Sarbu a absolvit in 1998 Universitatea Craiova, licenta Stiinte economice, specialitatea management, insa nu acumulat experienta ceruta de lege in aceasta specializare. Din 2000 incoace, Sarbu a ocupat exclusiv functii politice: ministru in cabinetul Nastase, senator.