Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca, in situatia in care presedintele Klaus Iohannis va invita PSD la consultari la Palatul Cotroceni, social-democratii vor onora invitatia, inclusiv daca subiectul discutiilor va viza schimbarea premierului, transmite Agerpres.

"Orice invitatie care va veni din partea presedintelui Romaniei la PSD, va fi onorata de noi. Orice invitatie, pe orice tema", a declarat Dragnea, duminica, la finalul lucrarilor Congresului extraordinar al PSD.

Intrebat daca va participa inclusiv la negocieri pentru schimbarea premierului, Dragnea a replicat: "Presedintele Romaniei, ales de peste sase milioane de romani, daca va face o invitatie la PSD, aceasta invitatie va fi onorata pentru orice fel de discutie. Noi nu ne permitem sa refuzam o invitatie la dialog. Eu fac invitatie la dialog de aproape o luna de zile. Bineinteles ca participam la orice fel de discutie".

El a subliniat, totodata, ca "PSD nu poate sa faca presedintelui o invitatie" la discutii.

"In mod normal, civilizat este ca de acolo (Palatul Cotroceni - n.r.) sa vina invitatiile. Mai mult decat invitatiile publice, chiar nu am ce sa fac", a spus Dragnea.