Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a solicitat, duminica, la Congresul extraordinar al partidului, modificarea legii incompatibilitatilor alesilor locali, pe care a catalogat-o drept "blestemata".

"Intelegem integritatea, nevoia de curatenie, dar trebuie sa intelegem si nevinovatia si abuzul. Modificati - pentru ca va cer de trei ani acest lucru - aceasta blestemata lege a incompatibilitatilor din Romania, care a facut numai necazuri si romanilor si administratiei din Romania!", a spus Oprisan, potrivit Agerpres.

El a solicitat si repornirea procesului de descentralizare.

"Domnule Dragnea, domnule Ponta, haideti sa terminam cu ipocrizia in Romania! Nu putem tine primari, presedinti de consilii judetene, directori de directii, angajatii administratiei publice locale cu salarii de mizerie ca sa vehiculeze milioane de euro", a adaugat Oprisan.

El a tinut sa sublinieze ca asocierea PSD cu comunismul este inventata de adversarii politici.

"Cum sa acuzi PSD de comunism cand, in frunte cu Ion Iliescu, eu, pe 21 decembrie, am plecat la Bucuresti sa dam jos acel regim comunism din Romania? (...) A asocia PSD cu comunismul este cea mai mare porcarie pe care am auzit-o vreodata. Noi am dat regimul comunist jos si tot ce reprezenta el rau in tara noastra", a sustinut Oprisan.

Social-democratul a precizat ca nu candideaza la nicio functie in conducerea centrala a PSD, deoarece are un proces pe rol.

"Cred in lupta anticoruptie, dar cred ca lupta aceasta poate fi schimbata numai schimband sistemul, legile si principiile de functionare ale societatii. Putem aresta oricati politicieni vrem, vor veni altii care vor face exact aceleasi greseli, pentru ca sistemul este gresit, legile sunt gresite si datoria noastra, chiar daca nu am facut-o in ultimii ani, este sa schimbam legile (...), ca legea sa-i protejeze pe oameni", a aratat social-democratul, mentionand ca nu este vorba de afectarea capacitatii unor institutii de a lupta impotriva coruptilor.