Copresedintele PNL Vasile Blaga a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita, ca liberalii sustin un acord de tip 'umbrela' cu Fondul Monetar International, dar in care sa se recunoasca foarte clar toate lipsurile pe care Romania le-a avut in absorbtia fondurilor europene, scrie Agerpres.

'PNL sustine un Acord de tip umbrela cu Fondul Monetar International, dar in care sa se recunoasca foarte clar toate lipsurile pe care Romania le-a avut in absorbtia fondurilor europene, precum si ce are de gand in continuare sa faca pentru a nu mai pierde bani pe exercitiul care a inceput in acest an si care se va termina in 2020', a declarat Blaga.

De asemenea, copresedintele PNL a afirmat ca pana la sfarsitul anului liberalii isi vor concentra toate fortele pe dezbaterea bugetului de stat pe 2016.

'Ne asteptam ca promisiunea pe care ne-a facut-o Victor Ponta la discutiile purtate, sa fie respectata si sa vina cu ea in Parlament, pana pe 15 noiembrie. Noi vom veni cu propriile noastre amendamente, dar si cu solutii, bazate pe programul nostru de guvernare, pentru ca, iata, cu mai bine de un an si jumatate noi avem un program de guvernare clar, dezbatut cu toate structurile asociative, cu Academia Romana si intre comisiile noastre, cu sindicate, patronate, pentru ca ne intereseaza sa avem un buget onest, pentru dezvoltare in tara si nu o fantasma electorala, marca PSD', a afirmat Blaga.

Totodata, el a adaugat ca PNL doreste ca legea votului prin corespondenta sa fie publicata in Monitorul Oficial pana la finalul lunii. 'Am depus toate eforturile, am avut si o motiune de cenzura, pentru ca sa avem si o lege a votului prin corespondenta, un vot alternativ. Raman romanii din diaspora, cu toate drepturile pe care le-au avut pana acum si vor vota ca si pana acum, dar vrem sa le dam mult mai multe sanse de a vota. Iata ca, pana la urma, Autoritatea Electorala Permanenta a propus in Senat un proiect de lege. Acesta este, in proportie de 95% si proiectul nostru, cel depus de PNL, dar nu mai conteaza din partea cui vine, ci este bine ca toate fortele politice au ajuns la concluzia ca el trebuie votat, iar luni, la ora 17,00, va fi votul in Senat', a precizat copresedintele PNL.

Blaga a mai spus ca PNL nu va depune amendamente in Senat pentru ca proiectul legislativ sa poata ajunge cat mai repede in Camera.