Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban critica numirea lui Andrei Stanisoara, fiul fostului deputat PDL Mihai Stanisoara, in functia de subprefect de Mehedinti, precizand ca decizia Guvernului este un caz de "politizare a administratiei", potrivit Mediafax.

Mihai StanisoaraFoto: Agerpres

"Ieri guvernul (...), adica Victor Ponta, l-a numit in functia de subprefect al judetului Mehedinti pe Andrei Stanisoara, un tanar de douazeci si ceva de ani, care a mai lucrat doar intr-o functie dintr-o deconcentrata, functie in care a fost numit in urma cu trei luni ( fiind practic primul sau loc de munca ) si a carui principala calitate este aceea ca este baiatul domnului Stanisoara", a scris joi, pe Facebook, prim-vicepresedintele liberal.

Ludovic Orban spune ca numirea acestuia este o bataie de joc la adresa tinerilor care ar fi fost indreptatiti sa ocupe un astfel de post si aminteste in context legaturile dintre Mihai Stanisoara si vicepremierul Gabriel Oprea.

"Evident ca in aceasta istorioara nu este vorba de traseism pollitic, nu este vorba de nepotism, nu este vorba de ilegalitate sau de politizarea administratiei. Nu. Este vorba doar de promovarea tinerilor. Sigur ca miile de functionari publici de cariera din judetul Mehedinti, care ar fi putut aspira legitim la o functie de suprefect au fost batjocoriti de guvern", comenteaza ironic Orban.

"As mai adauga la final ca mai exista o explicatie: domnul Stanisoara este doctor, cu un doctorat obtinut la Academia Nationala de Informatii si l-a avut ca indrumator la doctorat pe nimeni altul decat pe...evident... Gabriel Oprea", conchide liderul PNL.

Orban mai aminteste ca Mihai Stanisoara a avut trei mandate de deputat PDL, un mandat de senator PDL, a fost consilier prezidential pe probleme de securitate nationala al presedintelui Traian Basescu si ministru al apararii in guvernul Boc (format de PDL si PSD, fiind coleg cu ministrul Victor Ponta), iar in 2013 a trecut barca guvernului.

Guvernul a aprobat miercuri o Hotarare privind incetarea exercitarii, cu caracter temporar, prin detasare, in conditiile legii, a functiei publice de subprefect al judetului Mehedinti de catre Felix Daniel Manta, acesta fiind inlocuit de Andrei Stanisoara, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

Hotararea a fost publicata joi in Monitorul Oficial.