Liberalii vor propune infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru construirea segmentului de autostrada Sibiu-Orastie, care a fost inchisa si urmeaza sa fie reconstruita, anunta copresedintele PNL Alina Gorghiu intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

"PNL va propune crearea unei comisii parlamentare de ancheta pentru construirea de mantuiala a segmentului de autostrada Sibiu-Orastie. Cineva trebuie sa raspunda pentru o lucrare facuta in bataie de joc, finalizata doar pentru a da ocazia unora sa taie o panglica electorala. Noile informatii arata ca ceea ce a fost prezentat public drept "fisuri superficiale" la nivelul unor segmente din aceasta autostrada reprezinta, de fapt, crapaturi profunde, iar in loc de ¬reparatii¬ au fost necesare, de fapt, demolarea si reconstruirea acestor portiuni.

Ma intreb daca PSD ar avea ceva de obiectat la o analiza serioasa, pentru ca Infrastructura este marele esec al Guvernului. Campion al recordurilor negative, anul acesta Guvernul a reusit performanta de a inchide mai multi kilometri decat a inaugurat ¬ 22 de km inchisi fata de 13, inaugurati" este mesajul sau.

Mesajul vine dupa ce miercuri Gorghiu a postat un alt mesaj, insotit de un clip video, pe care l-a filmat pe centura Capitalei, in care deplange aglomeratia de pe aceasta sosea, notand totodata ca "in drum spre autostrada, am parcurs 10 kilometri in mai mult de o ora".

"Pana duminica voi vizita organizatiile judetene ale PNL din Mehedinti, Caras-Severin si Maramures. In drum spre autostrada, am parcurs 10 kilometri in mai mult de o ora. Nici radare nu pot fi amplasate, ca sa fac o gluma pe seama mea. Revenind intr-un registru serios, Capitala Romaniei, cel mai mare oras al tarii, nu are inca o sosea de centura, dupa 25 de ani in economie de piata. Autostrada Sibiu-Orastie se surpa, dupa ce a fost inaugurata prematur, in scop electoral, de Guvernul Romaniei. Sub actuala administratie centrala nu s-a finalizat nici macar un kilometru de autostrada contractat in acest mandat. Acestea sunt realitatile pe care PSD nu le prezinta si care mentin Romania subdezvoltata.

Va tin in continuare la curent cu ceea ce voi face in urmatoarele zile in Mehedinti, Caras-Severin si Maramures", spune Alina Gorghiu in mesajul postat pe Facebook.